Bloggposter

365 days of creativity dag 151 / mitt maj

Så fort maj har gått, och det sorgliga är att maj har varit en latismånad för min del - de flesta teman har jag gjort i efterhand och det har lett till att utbudet blivit 'brokigt' eller vad man nu ska säga, och inte alls vårigt och vackert. Jag måste ta mig i kragen i juni månad, för det är ju inte så att jag inte har tid...

31.05.2013 kl. 01:26

Linnea är kreativ och skriver en text.

Hade en liten skrivchallenge med my friends där alla skulle skriva en text med temat "skog, tät, vind". Så jag tog fram min tänkarhatt och kreativa mantel och skrev ihop den här texten med lite halvmysiga rim här och där!

Hela skogen tystnar när mörkret tar vid. Då försvinner stigarna som leder in i den, alla vägar göms och glöms. Grenar och granars toppar böjer sig och när de når jorden får de en gråare nyans av det dystra dunklets ensamhet, istället för ljuset som under dagen gav trädet dess glans. Utanför väggarna av stammar och lövverk hörs vindens vin, sliter av de svagaste länkarna och vill in, men de starkaste finns kvar och håller ihop skogens yttre mur, för innanför stängslet finns något dyrbart, av mera värde än något som bara kan slitas sönder av en obarmhärtig vindpust, och snart...

För anledningen till uppståndelsen och trädens tätt ihopvävda grenar är födelsen av en ny drottning, det är det jag menar. Hon må bara vara någon minut gammal och lika liten som ett barr på en gren i en gran, men denna ynkliga varelse skall växa till sig och få vingar tillräckligt starka för att ta sin första flygtur likt en svan. När solen igen stiger upp över trädens toppar enligt naturens lag och skogen öppnar sig igen för världen, blir hon regent för en dag.

26.05.2013 kl. 17:19

365 days of creativity dag 140 / Kultur

21.05.2013 kl. 18:54

365 days of creativity dag 90 / Mitt mars

Mars har varit både jättesegt och stressigt samtidigt. Man kan se på mina resultat här att jag först har total-struntat i att göra dagens tema och sen på en dag gjort en massa på samma dag, oftast på grund av tidsbrist och sånt. Mest missnöjd är jag med temat "på linjen" 18.3, vet inte vad jag tänkte där.

April ska blilite mera ljusare och vårigare i färgerna och temat har jag tänkt, vi får se hur det lyckas nu!

30.03.2013 kl. 14:06

365 days of creativity dag 84 / Gult är vackert

25.03.2013 kl. 22:33

365 days of creativity dag 80 / Nyckel

Jag gillar gamla och fina saker. De här nycklarna vet ingen vart de går, inte jag i alla fall. Men om de skulle öppna någon dörr vore det en mörkgrön med ett förgyllt handtag vars utsmyckning har slipats bort, eftersom att så många har velat öppna den. I alla fall en av nycklarna skulle vara rätt till den.

Jag testade att fota med ljus och sånt, den här bilden är ändå väldigt redigerad i efterhand, bl.a. skärpan för att få nycklarna att se lite mera rostiga ut. Originalbilden fotades med låg exponering, men det syns inte för skärpan får den att se kornig ut igen.

21.03.2013 kl. 22:57

365 days of creativity dag 78 / Poesi


Idag på modersmål talade vi om finlandssvenska poeter som skrev modernistiskt och så. Så jag knåpade ihop lite nattpoesi i Linneaistisk stil hahah!

19.03.2013 kl. 23:49

365 days of creativity dag 76 / Respekt

17.03.2013 kl. 22:04

Nostalgitripp bland mina blogginlägg

Jag håller för tillfället på att läsa mina inlägg jag skrivit då jag precis börjat blogga, från sjuan alltså. Jag skäms verkligen. Antingen skrev jag varje dag om hur min dag har varit (inte så varierande på skoldagar), eller klagade på någonting med en massa ledsna och arga smileys. Sen hittade jag också mina sobsob-inlägg där jag gnällde över hur mycket mitt liv sög i form av deprimerande dikter. Jessus, nu förstår jag i alla fall att jag ska hålla inne sånt för ingen vill läsa det och att jag inte heller (borde ha) varit så ledsen och istället leva mera yolo och inte bry sig om vad andra säger. Vilket jag inte gör nu heller.Nejmen nää, nu skriver jag ju helt som på sjuan igen. Så jag har inte utvecklats nå mycket, förutom på smileyfronten, eller?

Jag rekommenderar bara en titt långt bak i mitt arkiv om du vill hånskratta åt mig, vilket jag inte hoppas att du vill... så egentligen finns det ingen anledning till det. Visar lite pärlor här istället, förlåt!


November 2010

  Jag och en annan snel hest kommunicerade med lappar. Det stör ju ingen, och kemi är ju nästa år...
Utdrag från pappret:
"Vem bryr sig?" - "Jag läste först: 'Vem har bajsat på sig?'"
Ja, jag vet att min handstil inte är den mest lättlästa, men nu vet jag iaf vad hon tänker på :D
November 2010

Jaha, idag var jag till gymet för första gången i mitt liv (:
November 2010


December 2010


"Lite stor i orden" Januari 2011

Jippiii! Jag är 153,4 cm! Har vuxit typ 5 cm sen förra året :D
Februari 2011

En unken lukt slog emot henne då hon steg in genom hålet in i huset. Även fastän hennes luktsinne inte är som förr känner hon ändå odören. "Men det kan inte hjälpas" muttrade Dominique för sig själv. Hon var sällskapssjuk, ville veta att någon brydde sig om henne. Det var länge sedan Ronaldo lämnade henne för att fara ut på äventyr "Utan efterhängande fruntimmer" som han själv hade sagt. Några veckor senare hade hon förstått att han aldrig kom tillbaka. Kroppen hade hon grävt ner i en skogsdunge.
Men det var förrän åldern hade tagit ut sin rätt. Nu var hon gammal och skröplig, det märkte hon på sin försämrade allmänna kondition. Till och med husmusen kunde springa undan henne. Och där stod han igen, med retfulla små ögon och flinka fötter. "Jag skall skicka katten på dig!" tänkte Dominique för sig själv.
                      "Från den tiden då jag rollspelade katter" Februari 2011


Februari 2011

JAG HAR FÅTT EN PRAOPLATS 8D Och inte på vilket ställe som helst... på YLE!
Mars 2011Mars 2011

Idag var vi på PRAO till strömsö! Vi sydde vimplar, flaggor som skall vara som rekvisita där någon gång där i framtiden! Det var intressant (:
Mars 2011

Dominokex är ganska konstiga. Om man ser på dess baksida är det som att alla mönster är olika! (Om du inte har noterat detta är du för glupsk ^v^)
"Filosofier" April 2011


April 2011

 Sköna Maj, välkommen du varma. Pyttsan. Hela veckoslutet har jag varit inne, +5°C ute. Kallt. Vila i Frid säger jag bara åt de som är och fryser ihjäl på torget. Jag fryser bara då jag tänker på det.
Maj 2011


"Wait... what?" Juni 2011

Min minnepinne klarar allt. För några dagar sedan var han/hon (o.O) i tvättmaskinen. Stressad som jag var hade jag glömt att kolla byxfickorna där jag alltid har den. Ni skulle ha sett min mors min då hon kom med byxorna i ena handen och minnepinnen menande i andra. Blev såklart förskräckt, och kollade i laptopen att den fungerade. HALLELUJA! Det gjorde den! : ]
Kände bara att jag skulle berätta!
Juni 2011


"Min nya favoritfärg" Augusti 2011

Ähh nu orkar jag inte visa nå mera. :)

09.03.2013 kl. 00:55


Om mig   
Jag som bloggar heter Linnea, är 17 år och går i Övis gymnasiums musiklinje. Jag tycker om att vara kreativ (därav temat på bloggen) - det vill säga hålla på med musik, rita, fota, skriva och allmänt småpyssel. När jag blir stor ska jag bli florist.

Om bloggen
Den här bloggen är till för att visa min utveckling under ett år både i sinnet och med foto, redigering och i att teckna. Varje dag kommer jag att ha ett nytt tema som jag spinner lite på och gör nåt kreativt med.

Tekniken jag använder beror helt på vad jag tycker att passar till temat för dagen. Mellan allt detta försöker jag också skriva om nåt aktuellt i mitt liv eller resten av världen för att det inte ska bli för enformigt.

Jag gillar kommentarer, och om du kommenterar min finns det en (mycket) stor chans att jag kikar in på din med och läser!